gräsmatta rullas ut

Onsdag: Att rulla ut gräsmatta

Jag hade aldrig trott att vi nånsin skulle köpa gräsmatta man rullar ut. Det har verkat lyxigt. Jag har alltid tänkt: ”Gräsmatta, det sår man.”

Nu hamnade vi i en situation där vi snabbt behövde få ut gräsmatta. Varför? Jo, robotgräsklippare skulle installeras…

Nåväl, det var bara att konstatera: Här finns inga alternativ. När vi väl hittat någon som kunde leverera bums, så var det bara underarbetet som behövde göras. En schersmin, 25 år gammal, grävas upp för hand. En helt ny passage, byggas ut över en slänt. Och de 8 kubikmetrarna jord som dessutom skulle ut ska vi inte prata om… Konstaterar bara att ryggen har fått sig en mer än lagom dos arbete.

Allt var till slut klart och gräsmattan började rullas ut och bilda ett mönster. Jag stod där och tittade och så slog det mig att detta kanske är en bild för våra liv. Som de kan te sig ibland.

Vi vill ofta förändra omständigheter i vårt liv. Helst som att lägga ut en ny gräsmatta, snabbt och enkelt. Men ofta är förändring inte så enkelt. Det är inte bara att rulla ut gräsmattan. I så fall riskerar man att den blir väldigt ojämn eller kanske bränns upp ganska snabbt.

Många gånger är livet som för oss i trädgården. Det krävs massor av förarbete. Slit, förändringar, envetenhet och hjälp av andra för att göra det hela möjligt.

Kanske gäller detta både förändring av vanor, byte av miljöer, att kunna förlåta andra… Eller?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *