Oves gata

Min svärmor Siv bor i Trollhättan. Hon har bott länge i samma radhusområde. Helt plötsligt ser jag folk stanna till på vägen utanför och ta bilder. Varför?

Jo, i våras kunde Siv och hennes grannar förnöjt följa hur ett filmteam intog gatan under perioder. Det var i ett hus lite längre in på hennes gata som Ove förgäves försökte ta livet av sig. Det innebar att de kunde beskåda hur man sminkade, tog tagningar om igen och vandrade i grannskapet. Det blev ett trevligt avbrott i dagens rutiner.

Har ni lärt känna Ove så vet ni att han var mycket noga med att stänga grinden när man passerade. Där finns en  skylt som tydligt signalerar detta (tittar ni noga ser ni vår bil, och den stängda grinden:).

Men det som gör att man stannar och tar en bild är nog skylten som man satt upp: ”Oves gata”. Det var alltså här Ove bodde.

Visst var det en speciell känsla att se slutscenen i filmen och konstatera: Javisst, där var Mahers välklippta bokhäck. Tagningen gjordes tydligen innnan forsytian på Sivs lilla uteplätt vid brevlådan blommat klart på sina långa skott.

När vi gick ut från bion med Siv kändes det som att vi bar på en liten hemlighet, som ingen av de andra besökarna hade en aning om. Vi visste precis hur det var där. Och det var Sivs hus som fanns med där i slutscenen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *