Förvriden brygga

Onsdag: Bryggan och isen

När vi är inne på sista veckan här på ön har vi vandrat runt på den många gånger. Under flera år har vi förundrat konstaterat hur märklig en av bryggorna ser ut.

För ett antal år sen var den nybyggd, och en av de finare vi sett. Plötsligt ett år var den totalt förändrad.

Det hade varit en isvinter. Jag antar att isen packats och drivit in med kraftiga vindar i viken mot bryggan. Och bara tryckt till!

Den förvridna bryggan visar naturens krafter. Bryggan gjordes med riktigt rejäla pålar, enligt alla konstens regler så vitt jag förstår. Ändå spelade det ingen roll när vintern kopplade sitt hårda grepp. Bryggan hade inte en chans.

Som vanligt funderar jag kring vad bryggan skulle kunna symbolisera. Våra liv?

Trots att vi försöker ordna våra liv efter ”alla konstens regler”, så går det inte alltid som vi tänker. Vi kanske har tänkt ut precis hur det ska bli framåt… Ändå ger livet oss oberäkneliga törnar. Men vi råder ju inte över livet. Det vet vi alla.

Ibland kanske vi är som bryggan? Omständigheterna vrider vårt liv så det inte alls blir som planerat. Kanske är det en lång och djupgående process att försöka rätta till det?

Senast jag gick förbi bryggan hade några män precis börjat byta en del plank på den. Vi får väl se vad som händer till nästa år…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *